Boek: Ruimtelijke Ordening en Veiligheid

Onlangs is het boek Ruimtelijke Ordening en Veiligheid verschenen. Het boek is geschreven door Jeroen Neuvel en Rinus Jaarsma van Saxion. Dankzij ondersteuning van het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving is het boek nu gratis te downloaden. Het boek is ook als e-book en in hardcopy beschikbaar.

Ruimtelijke ordening en Veiligheid gaat in op de manier waarop de ruimtelijke ordening een bijdrage kan leveren aan de beheersing van veiligheidsrisico’s. Naast een introductie op het vakgebied van de ruimtelijke ordening, gaan de auteurs in op het beleid voor externe veiligheid, waterveiligheid en verkeersveiligheid. Zij bespreken zowel huidige strategieën en instrumenten voor de beheersing van deze risico’s, als actuele ontwikkelingen.

Het boek is bestemd voor studenten Planologie en Integrale Veiligheidskunde aan hogeschool en universiteit en voor professionele planologen en veiligheidskundigen die betrokken zijn bij ruimtelijke ontwikkelingen, zoals bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s of gemeenten.

De digitale versie van het boek is gratis te downloaden via het Inplanning platform en via www.ontwerpveiligeomgeving.nl Het boek is daarnaast ook als e-book (€ 4.99) en als paperback (€ 27.50) beschikbaar via inplanning.eu.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *