De beste manieren om je video te bewerken

De beste manieren om je video te bewerken

Of je nu een video over of voor jezelf moet maken, een schoolopdracht moet doen, een video hebt opgenomen voor je YouTube kanaal of je een video voor een bedrijf moet maken. Na het filmen moet je hem ook nog bewerken, je kan dit door een editor laten doen maar er zijn ook genoeg video bewerking programma’s om dit zelf te doen. Dit is niet alleen veel goedkoper, maar ook nog eens heel leuk om te doen.

Adobe Premiere Pro

Een videobewerkingssoftware voor film, tv en het web. Werk naadloos samen met de andere apps van Adobe zoals Photoshop. Open een sjabloon voor bewegende beelden van After Effects, wijzig de indeling van je video’s. Ontvang Premiere Pro door een lidmaatschap van Creative Cloud en krijg de volledige verzameling van creatieve apps, wanneer je dus naast videobewerking ook aan de slag wilt gaan met fotobewerking is dit een goede optie.

iMovie

Dit programma is bekend onder vrijwel alle Apple liefhebbers. Of je nu een iPhone, iPad, Macbook of iMac beheert, dit programma zit er op. Met dit programma van Apple kan je makkelijk een video bewerken door de verschillende functies. Je kan aan een video bewerking beginnen op je telefoon en dit afmaken op je Macbook. Een groot voordeel van iMovie, is dat dit een gratis programma is en dit programma erg makkelijk in gebruik is.

Final Cut Pro

Een programma dat door vele vloggers gebruikt wordt. Door de handige functies wordt het ook wel de professionele versie van iMovie genoemd. Metal graphics, 360-graden video, multicam, HDR ondersteuning, je hebt het allemaal met Final Cut Pro. Het grootste nadeel aan dit programma is het prijskaartje. Wat wel weer een voordeel is, dat je deze prijs maar één keer hoeft te betalen.

Om deze programma’s te kunnen gebruiken heb je natuurlijk wel een laptop nodig. Er zijn veel verschillende laptops en de goede kiezen is natuurlijk heel belangrijk. Ga je voor een Windows laptop of juist voor een laptop zonder windows? Je kan helemaal je laptop zelf samenstellen op de site laptopzelfsamenstellen.nl zodat je zeker weet dat je laptop voldoet aan al je eisen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *