Groeten uit Vinexland

Tijs van den Boomen trok op verzoek van De Vinexmensen langs acht Vinexwijken. Zijn bevindingen en registraties zijn nu beschikbaar als e-boek en long read.

‘Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.’ Dat was bijna steevast de reactie die journalist Tijs van den Boomen kreeg als hij vertelde dat hij een zeventiendaagse rondreis door Vinexland ging maken. Hij wilde weten hoe het er was, 25 jaar nadat de Vinex was bedacht, en hoe de mensen er leefden. Hij lunchte in de gratis coffeecorners van de plaatselijke supermarkten, at bij Chinezen en snackbars en logeerde via Airbnb bij mensen thuis. Vol verhalen kwam hij terug. Dit boek is het resultaat.

Vinexmensen

De reis die de auteur maakte vormde de aftrap van De Vinexmensen, het project van het International New Town Institute in het kader van het Jaar van de Ruimte. In navolging van Tijs van den Boomen zijn op dit moment ook studenten van de universiteiten van Amsterdam en Utrecht én onderzoekers bezig met het verder verkennen en onderlogo VinexMensen FCzoeken van de acht locaties van De Vinexmensen. In de loop van het Jaar van de Ruimte zullen ook die resultaten gepresenteerd worden.

Groeten uit Vinexland van Tijs van den Boomen is als e-boek gratis verkrijgbaar bij Uitgeverij Fosfor of via ITunes.

Groeten uit Vinexland is ook gratis te lezen op Vinexmensen