15 januari: startbijeenkomst Jaar van de Ruimte 2015

Op 15 januari gaat het Jaar van de Ruimte 2015 van start in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het wordt een bijeenkomst film, deelsessies en uw inbreng. Melanie Schultz, Neelie Kroes, Hans Alders, Maarten Hajer, Henk Ovink, Manon Janssen (ovb) en Saskia Beer zijn er bij. Zij geven de aftrap voor een breed debat over de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland dat uiteindelijk op 15 december moet leiden tot de presentatie van een slotmanifest.

Deelsessies

De deelsessies zullen gaan over de grote opgaven waar we de komende decennia voor staan. Denk aan klimaatadaptie, het omgaan met krimp en groei en het verduurzamen van energiebronnen. Deze en andere thema’s pakken we bij de kop. Dagvoorzitter Andrea van Pol haalt de oogst op in de zaal en legt hem voor aan Yves de Boer, Maxime Verhagen, Hans Leeflang en Stefan Kuks. Verder blikken we vooruit op de jaaragenda en de slotbijeenkomst op 15 december 2015.

Als het nu lijkt alsof het ‘Jaar’ al beklonken is, niets is minder waar. De jaaragenda is niet meer dan een aanzet voor vele nieuwe initiatieven en publicaties waarvan we nu nog geen weet hebben. De grote opgaven zijn slechts een voorzet voor discussies die ruimtelijke professionals, bestuurders, bewoners, dichters, kunstenaars, bedrijven en andere gebruikers van de ruimte het komend jaar zullen willen voeren. Maar dan is het wel zaak om die thema’s nu op de agenda te komen zetten. Meld je dus aan voor 15 januari. Wie maakt Nederland? Wij maken Nederland!

Doelgroep:
Professionals en burgers werkzaam in/voor het ruimtelijk domein van Nederland

Gastheer:
het bestuur van Het Jaar van de Ruimte

Aanmelden:
De bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.
Er wordt geen reservelijst bijgehouden.

In verband met veiligheidsvoorschriften kunnen wij op de dag zelf ook geen personen meer toelaten die niet zijn ingeschreven.

Op de hoogte blijven en live meekijken?
Wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) blijft u op de hoogte van het laatste nieuws.

Ook zal de startbijeenkomst live te volgen zijn via de website. Meld u aan voor de nieuwsbrief om daarover tijdig geïnformeerd te worden, of kijk op 15 januari op jaarvanderuimte.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *