Heb je eindelijk een iphone 7 plus los toestel nieuw gekocht, merk je bij jezelf dat je eigenlijk een stressfactor aan je leven hebt toegevoegd. Niet omdat je nieuwe aanwinst je niet bevalt of je irriteert, maar gewoon omdat je je zorgen maakt dat zich plotseling één van onderstaande situaties voor doet.
1. Je toestel loopt waterschade op
Water noch elke andere vloeistof zijn vrienden van je mobiel. Het is wel mogelijk dat je toestel tegen nattigheid bestand is omdat het een waterproof model is, maar ook die mogelijkheid heeft zo zijn grenzen. Helaas kan het toch gebeuren dat je per ongeluk je koffie om ver stoot of dat je bij het wassen van je handen niet oplet waardoor je je mobiel nat spat. Het allereerste dat je dan moet doen is je telefoon helemaal uitmaken om vervolgens de batterij, simkaart en memory card te verwijderen. Doe je mobiel hierna in een zak, bak of emmer met ongekookt rijst en laat het ongeveer drie dagen erin staan. Hierna kan je checken of het aangaat waarna je het eventueel breng je het naar een reparateur voor een onderhoudsbeurt.
2. Oei een barst of kras op je scherm
Barsten en krassen op je scherm worden meestal veroorzaakt doordat je telefoon viel of in contact kwam met een hard of scherp voorwerp. Dit probleem maakt je telefoon gelijk lelijk maar kan er ook voor zorgen dat de touchfunctie van je scherm het laat afweten. De enige manier om dit euvel dan te verhelpen is door het laten vervangen van je display hetgeen afhankelijk van het merk van je toestel even duur als een andere al dan niet refurbished telefoon kan zijn. Gelukkig kan je met een goeie telefoonhoes of een screenprotector dit probleem voorkomen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over een dergelijk incident.
3. Je mobiel blijft restarten
Dit probleem heeft verschillende oorzaken. De meest voor de hand liggende oorzaak is dat er een virus op je phone geïnstalleerd is doordat je een malafide website bezocht of een app hebt gedownload. Ook kan dit gedrag van je toestel door malware veroorzaakt worden. Je voorkomt deze ellende het best door vanaf het begin een goed anti virusprogramma op je mobiel te installeren en deze tijdig te updaten. Ook anti malware en trojan apps zijn geen overbodige apps indien je je toestel niet het weerloze slachtoffer van kwaadwilligen wilt laten zijn. Helaas zal het bij een dergelijke situatie soms ook nodig zijn om je telefoon helemaal te resetten waardoor je al je data kwijt raakt. Het is daarom een goede gewoonte om periodieke backups van belangrijke informatie te maken en deze in bijvoorbeeld je dropbox op te slaan.
4. Diefstal
In een onbewaakt ogenblik gaat iemand er met je telefoon van door en dát kan je natuurlijk niet hebben. In een klap ben je alle belangrijke telefoonnummers kwijt maar wat je nog het ergste van alles vindt is het feit dat ook al je leuke digitale herinneringen daarmee verdwenen zijn. Echter kan je door gebruik te maken van de zoek mij mobiel optie, je mobiel eenvoudig lokaliseren en dit doorgeven aan de opsporingsambtenaren. Met wat geluk hoef je je baby dan niet te lang te missen.
5.Je batterij staat op ontploffen
Althans daar lijkt het op. Bij het opladen wordt je toestel heet terwijl je bij telefoons met een verwijderbare batterij merkt dat deze steeds boller gaat staan. Dergelijke situaties zijn een indicatie dat je telefoon batterij aan vervanging toe is. Ga dus zo snel mogelijk naar je dealer voor een nieuwe!
In deze blogpost besprak ik vijf vervelende situaties waar geen enkele telefoonbezitter naar uitkijkt. Zoals je las zijn deze problemen wel goed op te lossen, waardoor de schade beperkt kan blijven. Ik hoop dat je wat hebt aan de informatie en kijk uit naar eventuele toevoegingen jouwerzijds.