Reisverzekering afsluiten

De zomer komt met rappe schreden naderbij. Bij het boeken van een vakantie is het goed om stil te staan bij het afsluiten van een reisverzekering. Waar moet je op letten bij het het afsluiten van een goede reisverzekering? De website Goedkoopstereisverzekering.net zette het voor ons op een rijtje.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering

De belangrijkste keuze bij het afsluiten van een reisverzekering vormt de keuze tussen een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is in tegenstelling tot een doorlopende verzekering slechts gedurende een beperkte periode geldig. Het voordeel van een dergelijke verzekering is dat speciale reizen die minder dan eenmaal per jaar voorkomen er goed mee te verzekeren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zakenreis.

Wanneer je meerdere malen per jaar op reis gaat is het vaak stukken goedkoper een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze heb je al vanaf enkele euro’s per maand. Er zijn zeer veel aanbieders in de markt met elk hun eigen voor- en nadelen. Het loont daarom de moeite even te vergelijken.

Dekkingen

Een reisverzekering lijkt op een bepaalde wijze wel op een zorgverzekering: er is een basisverzekering en de mogelijkheid tot aanvullingen. Veelvoorkomende aanvullende dekkingen voor de reisverzekering zijn bijvoorbeeld wintersportdekking, pechhulp en een verhoogde bagagedekking. Ook is dekking voor annulering nooit opgenomen in de basisdekking van een reisverzekering.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *